''Oraskom telekom" ima šanse da pobedi

Bez autora
May 31 2010

Egipatski operator ''Oraskom telekom'' ima veoma realne šanse da pobedi na tenderu za prodaju državnog dela akcija kompanije ''Telekom Srbija''. Abulanga je prenela interesovanje njihovog vodećeg operatora ''Oraskom telekoma'' da postane prisutan na našem tržištu, prvenstveno kroz proces kupovine ''Telekoma''. Njihova namera je zaista ozbiljna. 'Oraskom' je ozbiljna firma i možemo samo biti zadovoljni što će postojati oštra konkurencija pri kupovini našeg nacionalnog operatora. Vlasnik 'Oraskom telekoma' je pre dva meseca, prilikom posete egipatske privredne delegacija Beogradu, izneo svoju nameru da učestvuje na tenderu. On je tada naglasio kako 'ovaj put neće dozvoliti da ga neko drugi pobedi kao što mu se desilo kada je učestvovao na tenderu za prodaju 'Mobtela' kada je 'Telenor' ponudio veću cenu'. Egipat je postigao uspeh u razvoju informacionih i komunikacionih tehnologija, a Oraskom je značajna kompanija koja prisustvuje u velikom broju zemalja, između ostalog u Italiji i Grčkoj.

''Oraskom telekom" ima šanse da pobediMinistarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić ocenila je danas da egipatski operator ''Oraskom telekom'' ima veoma realne šanse da pobedi na tenderu za prodaju državnog dela akcija kompanije ''Telekom Srbija''.

Govoreći o jučerašnjem sastanku sa ministarkom za međunarodnu saradnju Arapske Republike Egipta Fejzom
Abulnaga, Matić je navela da je Abulanga prenela interesovanje njihovog vodećeg operatora ''Oraskom telekoma'' da postane prisutan na našem tržištu, prvenstveno kroz proces kupovine ''Telekoma''.

''Mislim da je njihova namera zaista ozbiljna. 'Oraskom' je ozbiljna firma i mi možemo samo biti zadovoljni što će postojati oštra konkurencija pri kupovini našeg nacionalnog operatora'', naglasila je Matić posle svečanog otvaranja četvrte Srpske informatičke olimpijade u Privrednoj komori Srbije.

Vlasnik 'Oraskom telekoma' je pre dva meseca, prilikom posete egipatske privredne delegacija Beogradu, izneo svoju nameru da učestvuje na tenderu, podsetila je Matić i dodala da je on tada naglasio kako ''ovaj put neće dozvoliti da ga neko drugi pobedi kao što mu se desilo kada je učestvovao na tenderu za prodaju 'Mobtela' kada je 'Telenor' ponudio veću cenu''.

Egipat je postigao uspeh u razvoju informacionih i komunikacionih tehnologija, a Oraskom je značajna kompanija koja prisustvuje u velikom broju zemalja, između ostalog u Italiji i Grčkoj, navela je ona.

Pored 'Oraskom telekoma'', i 'Dojče telekoma' o kome se najviše priča, za kupovinu državnog dela akcija kompanije 'Telekom Srbija', zainteresovani su i drugi operateri kao što je turski 'Turk' ili španska 'Telefonika', zaključila je Matić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik